Club Caj, en gång för alla

Idag kommer jag vara förhållandevis nykter (hittills har det bara blivit ett glas vin tillsammans med min seminarieuppgift.)

O berättade att när hon var på CC senast var hon helt nykter och hade den bästa kvällen ever där. Kanske skulle försöka mig på det.

However, snart kommer C och J över och vi skall trippa ner till R för lite förfest. Dock regnar det sjukligt mycket så det där med trippandet tror jag så mycket jag vill på. Kvällens outfit är svart som natten. (med en liten rosa sjal.)

Vi ses i dimman! (nej, just det. jag skulle undvika den idag)
/J

Sovmorgon

idag sov jag till sju. det är lyx. en hel timma längre än vanligt. frukosten är uppäten och jag ska börja fixa mig för en LÅNG dag i biblioteket, men ikväll skall en tidig helg firas!

För ikväll är det dags för Club Caj - becomes a rockstar in L.A. och så kommer O tillbaka till jönet (lagom till jag åker hem, typiskt!)

Nej, jag får återkomma efter en vända i biblioteket för nu skall jag ta mig an en nästintill omöjlig seminarieuppgift. Hu!

So long!

(Fuck you I'm a rockstar!)

let me take you out on this town

Hektisk dag idag. Men effektiv dag. Har hunnit läsa ut två böcker, två timmars föreläsning, lite inhandlande av förnödenheter samt renskrivning av anteckningarna från föreläsningen.

Så, då har jag tråkat ut er med det:)

Nu ska jag faktiskt krypa upp i soffan, äta smågodis och se på tv. Det kallar jag vardagslyx.

På återseende!

/J


(just det, på fredag åker jag hem!)


I miss my girls!

Nu är det till 100% bestämt att jag åker hem på fredag för att ha en helg tillsammans med mina girls! Vi börjar helgen med en lunch på vårt gamla jobb. Även fast vi kände varandra sedan innan var det först när vi jobbade där vi började hänga med varandra. De två som jobbade ute i butiken saknade snacket bakom dörrarna, men det är sådant man får ta om man skall få vara snygg på jobbet. Vi andra var ju sjukt fula, haha!

Mycket fix innan jag åker hem. Har en gedigen att-göra-lista att bocka av, men vi tar nya tag imorgon vid 06,00 för nu skall jag få mig lite BEUTIsleep.

Au revoir!


Bubbelvatten och pepparkakor

är en rätt bra sammanfattning av vad som kännetäcknar min eftermiddag. och plugg naturligtvis! Håller på med ett rättsfall som aldrig verkar ta slut - det hela började med att det redan i yrkandet ställdes ett motyrkande som resulterade i att båda parter kom att ses som både kärande och svarande i tvisten. (Har jag tappat bort er redan kan ni förstå kompliciteten i hela NJA 1999 s. 197)

However, telefonmöte ikväll med UR. kul! och innan det blir det ett spinningpass och två avsnitt av The Hills. (ja, jag såg på senaste Gossip Girl avsnittet under min supersena lunch)

Nej, om jag skulle försöka få klart sammanfattningen/analysen av NJA 1999 s 197 på 50 minuter så kan jag se på The Hills i soffan.

Ciao!

All your dreams are made of strawberry lemonade

Tidig morgon idag, men jag är utvilad. Ska iväg på två möten idag och sen är det en föreläsning i skolan. Därefter blir det effektiv pluggtid innan det blir dags för ett pass på gymmet.

So long!

/J


I've been lost I've been found but I don't feel down

Nyss hemkommen från ett makalöst spinningpass. Kan varit det bästa på länge.

När jag steg innanför dörren förut var det första jag såg mina Desperate housewives-snittblommor och dumflinade. Mao borde det vara bevisat att man blir glad av blommor. (i måttliga mängder.)

Nej, i'm off to the shower.

So long!


(Trist att det hade varit sådant oväder hemma att lsk inte kunde spöa skiten ur mff. Jag och Colin hade ju taggat inför dagens match!)


sopplunch

idag är det kallt och rått i jkpg. Det var till och med kallt inne i den tysta läsesalen. Hann läsa ut en bok på förmiddagen och nu efter lunchen när jag återvänder blir det seminarieuppgifter inför nästa vecka som skall knåpas med.

Fick dessutom bra respons på en liten kort planering inför RIF (=Riksidrottsforum).

Nej, dags att cykla tillbaka till J som sitter kvar på biblioteket.

Ciao!

Terrorväckning?

klockan ringde så tidigt att det skulle kunna liknas med en terrorväckning. Powerwalk på morgonen - check! havregrynsgröt med äpplemos - check! Nyheterna på svt - check!

mao är inte bara måndagen igångkickad utan hela veckan har fått en utmärkt start!

/J
(ler lite åt att Egypten sägs vara vinterns resmål - min upplevelse av Egypten på vintern är långt ifrån bra, rent vädermässigt. sällskapet var däremot topklass på!)

Everytime you walk away...

...you taka a piece of me with you down.

Jag älskar Gossip girl! Jag har, med handen på hjärtat, sett alla avsnitt minst fem gånger. Ett sjukligt beteende? Ja kanske, men när jag tycker om något så gör jag det maniskt. På gott och ont.

Nu blir det en powerwalk i regnet, jag måste rensa mina tankar.

Ciao! 

att åka eller inte åka

det är det som är frågan.

Alla girlsen hemifrån kommer hem nästa helg vilket talar för att även jag skall åka hem, men det känns som att alldeles för många drar i mig just för tillfället. Dock tror jag att jag hade mått bra av att åka hem. igen. oh well, vi får se.

Imorgon blir det troligtvis en mindre sammankomst med min buddy som skall vägleda mig genom den första tentamens stora frågor. Egentligen borde det inte gå annat än bra, men man kan aldrig vara riktigt säker. Något som däremot är säkert är att jag ska dricka sådana obcena mängder vin efteråt att jag dagen efter kommer ha glömt att jag skrivit tenta i 6 timmar.

Hursomhelst; söndagsmiddag hos J&J&J strax.

So long!


(och tro det eller ej, men jag skulle göra mycket för att läsa något av Shakespeare just nu)


is this the dream i had of you

ännu en bok är utläst. jag känner att jag börjar få rätt bra lästakt nu. förhoppningsvis hinner jag minst läsa de viktigaste böckerna två gånger innan tentan. Å andra sidan kom jag att tänka på att jag när jag skrev jöken-tentan inte läste en enda bok. Och resultatet på den tentamen kan jag nog inte klaga på. Så med det resonemanget i åtanke borde även denna tentamens utfall resultera i belåtenhet.

However; nu ska jag styra ihop en söndagsmiddag med girlsen.

Ciao!


(Dagens shuffle ur iphonen är f.ö. "Schiller mit Heppner - Dream Of You" - vansinnigt bra.)


pluggpluggplugg

sammanfattar väl denna söndagen rätt bra? ska slänga i mig frukost och sen kila iväg till biblioteket, satsar på att läsa ut två böcker idag.

/J - som tjänade en timma imorse när klockorna var omställda!

The law is reason free from passion

Passion is a key ingredient to the study and practice of law and of life. It is with passion, curse of convictions and strong sense of self that we take our next steps into the world. Remembering that the firs impression is not always correct. You've must always have faith in people. And most importantly you've must always have faith in you.

Skall jag någonsin hålla ett tal rörande mina juridikstudier kommer jag säga ovanstående.

/J - som är motivierad att läsa lite om Allmän kontraktsrätt

(f.k. så var det Aristoteles som är ägare till rubriken. m.a.o. var det han som yttrade de visa (?) orden.)


I'm just out to find the better part of me

jag har pluggat, ganska ofokuserat, en stund och nu är det dags! Det är hög tid för att helgslappa. blir jag uttråkad så kan jag ju stryka eller något. (väldigt osannolikt att jag skulle bli så pass uttråkad)

Kvällen komponeras med Legally Blonde och mörk choklad.

Ciao!


I gave in to sweet temptation

skulle jag haft ångest skulle den vara mer än bortstädad nu. och mitt nya liv välkomnad med vita och rosa snittblommor. Kort sagt är min lilla pundarkvart så pass ren att man skulle kunna operera här.

so long!

dagen efter...

...och jag mår bättre än vad jag förtjänar.


Kvällen igår började med att några flickor kom förbi mig för några drinkar innan vi GICK (!) vidare till södergatan och hem till J&J&J. Där blev det rosa jordgubbsmousserande tillsammans rosa prinsesstårta för att fira O:s birthday (en vecka senare) Därifrån GICK (!) vi till den omtalade tentafesten i Eniro-huset. Dock var väl stämningen sisådär och naturligtvis tappade vi tjejer bort varandra (det händer väl aldrig annars?) However, det blev en tidig hemgång för mig. Runt 01.00 låg jag och sov vackert i min säng och hittills har jag tvättat två maskiner (en vit och en rosa - inte vidare uppseendeväckande) tvätt och den tredje är igång.

Ciao!
(meterologen på nyhetsmorgon lördag har ett, minst sagt, speciellt utseende)


time to party

som jag skrev tidigare i veckan är det dags för baluns idag. Det blir mousserande från min favoritdruva; Asti!

problemet är min outfit. jag måste lösa problemet.

Ciao!

(ja, jag råkade ta en 3 timmars powernap nyss)

matkoma

har precis ätit lunch och jag har gått in i veckans värsta matkoma. Det är sjukt!

/J

fredagsfrukost

bytte ut mina hårdmackor med ägg mot grova mackor med philadephia, kalkon och tomat komponerat med en mango och passionsfrukt smoothie.

Dagens schema är späckat: vid åtta ska jag till biblioteket och plugga i två timmar, därefter är det föreläsning i ytterligare två timmar. sen bär det av ner till stan för att inhandla lite saker till ikväll. vidare hem för lunch och tillslut tillbaka till skolan för lite mer plugg.

ciao!


godnatt!

efter sisådär 9.5 timmars effektiva studier säger jag godnatt.


På återseende!


nytt mellanmål

Har, sedan förra veckan då jag tillbringade kvällen hemma hos J&J&J, skaffat mig ett nytt mellanmål bestående av: Keso, valnötskärnor, russin och kanel. (Jag har sedan tidigare mer eller mindre avskytt keso men J fick mig på andra tankar)

/J, som jublar över att julmust har kommit till ica på

små rosa moln

just det! imorgon blir det tydligen baluns på fredag efter att ungefär alla utan vi, aj08, har avslutat sin tentavecka. Jag har bestämt mig för att dricka mousserande tills jag svävar på små rosa moln. (övertygad om att jag inte ska trilla ner och vakna upp dagen efter någonstans där jag inte vill vakna upp; ungefär 75 kronors taxiresa hemifrån.)

Ciao!
(är f.ö. lycklig med S som bestämt sig för att införskaffa en ny mulberry bebis; en svart bayswater. Det enda jag kan säga är HURRA!)

förvirring(?)

Jag trodde att jag gjorde seminariumuppgifter inför seminarium som avhålls nästa vecka, men J & S, som jag träffade i tysta läsesalen på högskolebiblioteket, upplyste mig om att vi inte har några seminarium förrän om två veckor vilket betyder att jag har jävligt god framföhållning!

Nu ska jag lägga mig i soffan lite och slötitta på tv, det är jag värd efter en effektiv pluggdag. Känns som att jag tittar i fyrkander nu.

/J

snabb lunch

Idag var jag uppe och hoppade vid sju, vilket betydde att jag vid åtta satt i bibilotekest tysta läsesal och läste febrilt (och spanade lite). Efter fyra timmar var två böcker utlästa och lite drygt 200 sidor lagda bakom mig. Det var skönt.

Cyklade hem och har nyss ätit en snabb lunch för att nu cykla tillbaka till skolan och börja med seminariumuppgifter inför nästa veckas seminarium. Vart läste ni att det skulle bli en bra dag först?

Ciao!
ps. behöver jag säga att solen skiner ute?

träningsvärk

sitter i soffan och kolla på nyhetsmorgon, självklart på svt. Havregrynsgröten är uppäten och jag är leende efter att de på sportsändningen visade klipp från norrköping-ljungskile. äntligen!

Ska börja fixa mig samtidigt som jag dricker upp min hallon&banan smoothie. Det blir en bra dag idag.

So long!

Is this the life I want to live?

mycket plugg idag. effektivt pluggande i tysta läsesalen. lite eftermiddagshäng och planering inför tentaplugget. 90 minuters träningspass på gymmet. två hårdbröd med ägg. Jag är tillbaka i runtinerna och ja, jag tycker om det.

/J

Don't you wait for me....

....cause I don't  want you there.

Ikväll blir det Grey's anatomy (och jag längtar!)

Ciao!

tidsfördriv?

jag kokar ris. det skall koka i 25 (!) långa minuter. SUCK! Det måste ändå vara sjukligt länge?!  Hur som helst, min dag hittills har flytit på bra. Några tjejer i klassen, som jag tidigare bara har sagt "Hej" till, kom fram och pratade med mig under pausen på seminariet, riktigt trevligt!

Talade dessutom med en tjej som förklarade hur jag importerade hela min gamla telefonbok till min nya telefon. Kan man kalla det lycka? (synd bara att det inte var för två veckor sedan!)

Gårdagens bästa var utan tvekan det nya Gossip Girl- avsnittet. Man skulle kunna kalla mig för kär.

/J

back on track!

okej, jag erkänner; igår var jag ur form. En sjukligt tidig uppgång vid 4-snåret resulterade i att jag aldrig riktigt blev pigg (C ansåg dock att jag såg orättvist fräsch ut, tack!) Hur som helst blev det, efter middagen igår, dags att knyta sig. Klockan var då strax efter 18 (!) - inte ens barn går och lägger sig då, för de väntar tills Bollibompa är slut. Vaknade kvart i sju - pigg som en lärka! Har precis ätit lite frukost och ska vid åtta sitta på biblioteket och plugga för att därefter springa iväg på ett seminarium. Idag skall bli en effektiv pluggdag!

Och har ni tur blir det även fler inlägg här också - men vi får se!


So long!

hektisk dag

mycket skall hinnas med idag.

jag återkommer.

Ciao!

senaste lunchen, ever!

Sitter och väntar på att A & F skall komma hem med råvaror till lunchen. Snart tar jag en crazy frog (för att jag är så hungrig och för att stilla mitt måttliga sug efter socker) - och de tycker jag inte ens om.

/J


effektiv förmiddag

Klockan är närmare 13 och hittills har det varit en effekt förmiddag. Boken Konsumenträtt är utläst (äntligen!) en önskelista inför jul finns nedskriven, en av mammas födelsedagspresenter är fint inslagen och naglarna är målade.

Nu väntar en sen lunch med båda bröderna samt ena broderns sambo. Det som står på menyn är crêpes med bl.a. gräddfil och löjrom samt getost och honung. Sen sägs det att det ska avrundas med lite "söta" alternativ också! (jag ser mest fram emot den med vaniljglass och varma hjortron)

Au revoir!

I'm a Cuckoo!

Jobb igår, jobb idag.

I förmiddags lyssnade M och jag på p3 och plötsligt tycker jag att det kommer några välbekanta toner. och visst är det Belle and Sebastian. Det fick mig att le resten av dagen. (trots att lsk förlorade mot hbk.)

(kära bror fixade nyss så att det återigen kom ljud ifrån min dator när jag vill att det skall komma ljud ifrån den, tack för det!)

Nej, lite BEUTIsleep kanske?!

/J

ps. gårdagens låttips fick jag av bästa A - http://www.youtube.com/watch?v=3zg0wH2RWdo (tack!)

kärleksfull idioti

skulle man nog kunna kalla mina nästkommande 15 timmar.

/J - som inte kommer hålla er uppdaterade.


Du är varm när jag är kall

min bror är påväg hem. och det märks så väl att vi är syskon. För likt mig väljer han att gå på fest och efterfest fram till dess att hans plan lyfter. (Jag själv gjorde på samma sätt när jag skulle på en 24-timmars kurs i stockholm för ett tag sedan - från krogen, hem och packa, till efterfesten direkt till tåget. full som ett ägg)

Dagens bästa köp är en liten dräkt. Den kommer bli perfekt på mig på RIF bland alla kostymherrar kring 60+.

Nej, tillbaka till Grobgeld. Kan inte säga att han är speciellt fängslande.

Au revoir!

Cause I'm mr.Brightside

Glad som en sol skulle man kunna beskriva mig som idag! Jag är verkligen på strånade humör och läsningen går i en rasande fart.

På grund av förekommen anledning, läs stycket ovan, kom jag precis att tänka på en låt som jag inte lyssnat på sedan gymnasiet. Dock är det inte ens aktuellt att jag omskriver artist/låt. (diskretion är en hederssak lärde jag mig en gång för länge sedan - kanske är det först nu jag börjar förstå innebörden i de visa orden)

Dagens, hittills, roligaste läsning utgörs av fröken Moreno. (Vem annars?)

/J

Konsumenträtt...

...är  titeln på den boken som kommer att sammanfatta min fredag rätt bra.

Det är naturligtvis fint väder. (jag är ju hemma)

Jag återkommer när jag har läspaus, nu ska jag läsa tills ögonen blöder!

Ciao.

SJSJSJSJSJ

kan vara det företag som står lägst i kurs hos mig. Deras tåg håller allt för sällan tiden. På tre olika tåg idag var två försenade. Det kan de verkligen INTE vara nöjda med.

Trodde dessutom att jag skulle bli utan telefon i helgen då batteriet kastade in handduken och jag naturligtvis inte hade packat ner laddare, som tur är hade jag gjort ett genidrag och lagt sladden till min gamla ipod här hemma. (Ja, jag imponeras av mig själv!)

Ikväll är det torsdagkväll, jämn veckan, vilket betyder Club Caj. Mao missar jag det idag och det är nog första gången sen jag flyttade. Kanske skall starta en trend: våga vägra Caj (eller INTE!)

Nej, nu blir det att fira storebror som fyller år idag.

/J 

fem kvartar i timmen?

Vaknade pigg som en lärka vid kvart i åtta, vilket betyder att jag vaknade INNAN klockan ringde. (När hände det senast?)
Idag är det iallafall full fart; plugg, packning av hemreseväskan, seminarium, luncha med O, säga hej och hejdå till C, ge Val Thorens-lappen till D. och just det, inte missa tåget!

/J

slut som artist!

Jag orkar knappt titta längre. Måste (MÅSTE!) sova fem kvartar i timmen nu till klockan åtta.

Återkommer då.

/J

dagen i punkter?

Nu skulle jag kunna skriva exakt vad jag har gjort idag, men till och med jag skulle tröttna på det. Så jag sammanfattar med att det hittills har varit en bra dag och jag påmindes direkt om varför jag tycker om min tillvaro här. (tack, D, J & J)

Time for dinner och sen lite mer plugg.

Ciao!

morgonstund har guld i mun(?)

Sådär, då var jag på plats på Gröna gatan 10. Hemma (?) igen m.a.o. Tågresan hit var relativt intressant; först var det halkigt i spåren p.g.a. blöta löv (låt mig tänka; brukar det inte komma blöta löv på hösten här i Sverige?). Sedan efter tågbytet (där det blev en hastig spårändring och jag kan tro att det såg rätt roligt ut när ~75 personer i hets springer/går fort som attan till en annan perrong) blev vi stående i Habo i en kvart p.g.a. att ett godståg fått fel och slutat fungera och således stod ivägen där vi skulle köra. Några herrar på tåget totallackar på konduktörskan (kan man skriva så?). Rätt roande var det iallafall!

Nej, om jag skulle ta en promenad till ica för lite upphandling av (nöd?)vändigheter.

/J - som börjar få ångest för att stå för idiotiska särskrivningar, syftningsfel och allt annat i linje med redan nämnda.

(f.ö. är Stalins swimmingpool ersatt av en nybyggnad av katedralen som stod där innan.)

Jag älskar dig så som att vara beväpnad

När päronen kom hem från moscow var det den klassiska fotovisningen. Bland fotona fanns några på en katedral. Samma katedral hade för några år sedan (ja, det kan röra sig om 15-20 år) återuppbyggts efter att Stalin, när han styrde och ställde, hade tyckt illa om katedralen och rivt densamma för att istället bygga en swimmingpool på samma plats. På ett besynnerligt sätt tycker jag detta är lite roande.

Nej, dags för lite läsning i soffan innan jag MÅSTE sova. Imorgon skall jag nämligen sitta på ett tåg redan 05,40 (!) hutlöst tidigt.

Kvällen avrundas dessutom med Kent, hade nästan glömt hur bra jag tyckte om dem.

/J

Ett nytt uttryck i mitt vokabulär

W44 tillhör definitivt ett av mina nya ord/uttryck som återfinns i mitt vokabulär. En kortare omskrivning av något och det tycker jag om.

Just det, väskpackning var det ja!

Ciao!


en snabbvisit på das lax

träffade de flesta jag jobbat med och dessutom några nya förmågor. Saknade det lite, kanske? Jag skulle kanske säga till A att jag skulle kunna extraknäcka där någon helg, typ farsdagshelgen eller så. 

Sista kvällen hemma ikväll, så jag hade tänkte packa lite kvickt nu och sedan mysa i soffan resten av kvällen med familjen. Det är jag, utan tvekan, värd efter att ha läst nästan tills dess att ögonen blöder på mig.

Garanterat kommer jag återkomma under kvällen, men nu blir det supersnabb packning av mina tillhörigheter (och ja, jag tänker hetsa min kära far att hjälpa mig!)

/J


cirka 100 a4-sidor senare

Nu har jag sett det senaste Gossipgirl-avsnittet. Och då jag läst böckerna kan jag utan tvekan säga att handlingen i dagens avsnitt var hämtad, till övervägande del, från böckerna. Men det är kul att känna igen sig!

Jag skojar inte om jag skrivit ut närmare 100 a4-sidor den senaste timmen. Det är svarsanteckningar från seminarium, reseräkningar, tågbiljetter och tre gamla tentor, med svar och kommentarer. Nu ska jag bara göra hål och häfta ihop allt och sen kanske det vore på sin plats att börja vika ihop lite kläder inför den förestående packningen av resväskan.

Ciao!

(jag ska fö fira första advent i Karlstad med lussebullsbak, pepparkakor, julmust, skumtomtar samt clementiner och just det - BÄSTA sklutt)

sista raden på en vacker saga

Nu åker jag snart tillbaka hem till jönet, efter en lång, lugn och behaglig 1,5 vecka hemma. många powerwalks, fint väder, trevligt sällskap och relativt mycket plugg.

Har letat som en dåre efter mina ipodhörlurar, men de är spårlöst borta. Har en svag aning om att de kan ligga i bilen. men annars är de gone. Fasen också! However, det är som sagt strålande väder vilket betyder en powerwalk för att rens hjärnan lite innan jag börjar ta tag i dagens att-göra-lista!

På återseende!

/J

jag talar ut...

...det blev inte soffhäng, heller inte något bläddrande i glossiga tidningsmagasin, eller beautisleep. Jag kunde inte släppa seminariet så jag gnetade vidare och lyckades bli klar med det för cirkus en halvtimma sedan. (hurra!)

Så den senaste halvtimmen har jag bokat lite tågbiljetter, talat med N och O, satt in fem nya flikar i min lagbok samt skickat iväg endel viktiga sms och mail. Känns som den mest effektiva halvtimman idag.

Nu däremot är det dags för sänggående. (efter att ha skrivit en att-göra-lista inför imorgon)

Sov sött!
/J


Jag slänger in handduken

jag är helt slut. Jag har tömt ut det mesta ur min lilla björhjärna. Ett halvt seminarium har jag knåpat klart såhär på kvällskvisten. Det här sista, rörande fastighetscentrerade avtal, är hittills det knepigaste av de fyra jag har arbetat med den här veckan hemma.

Som säkert är påtagligt är avsaknaden av knäppa upptåg den gågna veckan. Det hela kan förklaras med föreläsningsuppehåll och således var anledningar till att stana kvar i min lilla pundakvart i Jönet föga övertygande. Därför åkte jag hem och hängde på bästkusten.

Som sagt, time for beautisleep. Eller kanske ska jag slötitta på CSI. (det blir nog det senare)

/J

eight down....none to go

Yes! Sista rättsfallet är färdigläst och färdiganalyserat och således är även seminarium 7 avklarat. Jag kan nog inte vara annat än nöjd.

Nu väntar bara lite iordningfixande, påklädnad och väskpackning innan jag åker.

Au revoir!

seven down....one to go

och man skulle väl, likt en klyscha, säga: jag ser ljuset i tunneln

Snart bär det av, i snedregnet och snålblåsten, mot söta S och därefter ett kärt återseende.

/J

(Den här stan är för sorglig. Vi är värda så mycket mer)


six down....two to go

Det går i en rasande fart just nu. - det känns som ett flow!

Ciao!

five down....three to go

Godmorgon, har kickstartat dagen med ett rättsfall och allt känns utmärkt. En frukostpaus i soffan, framför nyhetsmorgon, nu. Idag blir det fokuserad pluggtid fram till 12-tiden då jag kör ner mot Göteborg för en lunch med S och sen hämta upp mina föräldrar.

Det känns som att jag har varit hemma i en evighet och än skall jag inte åka tillbaka. Först på onsdag morgon bär det av ner till Jönis (saknar alla mina flickor!) och sen hem igen på torsdag eftermiddag. Knäppt!

However, vi hörs!

/J

I'm not finished loving you...

...kan vara den vackraste kommentaren idag. Observerad under ett avsnitt Grey's Anatomy.

F.ö sitter jag fortfarande och pluggar, men efter det här rättsfallet får det vara nog! Då blir det te och lite häng i soffan innna jag kryper ner för min beautisleep. Imorgon kommer dessutom mina päron hem från sin långweekend hos storebror vilket torde resultera i presenter från Moscow. (Det kan jag vara nöjd med!)

Nej, jag återgår till NJA 1973 s. 493.

På återseende
/J

four down....four to go

Fyra av åtta rättsfall är avklarade och seminariumet är mer än påbörjat. Det blir en bra pluggdag idag!

(jag börjar nästan längta efter tentan den 19 november)

/J, en aning knäpp kanske.

djur, minivän och underbart väder

Det blev ingen bowling för mig idag; först var Alex och jag för tidiga, de öppnade inte förrän 12 och sen var det kö fram till 14. Helt sinnes! Så det blev en tur till de tama djuren i stan. Att små människor (just det barn heter det) kan tycka det är så roligt att klappa kaniner, titta på hästar, jaga getter och nöffa åt grisar! Hur som helst hade vi lagom mycket kvalitetstid med varandra innan det var dags för mig att lämna tillbaka honom till sina päron.

Nu har jag precis ätit lunch och ska sätta igång med semiarium 7 - tjänsteavtal.

(ja, detta kan varit veckans tråkigaste inlägg, men whatever!

Ciao!

ett par chanelörhängen på vift!

Dagens kommentar är när S berättar att hon glömt sina chanelörhängen hos M och jag kommenterar att killen kommer stå på järntorget och sälja dem för en bråkdel av dess värde. Det var dagens första ordentliga skratt.

Skratt är något som kvällen bjudit på i mängder! (tack underbara vänner!) Sitter här och pausbloggar mellan Sverigematchen och Brottskod försvunnen. Kockade ihop lite schysst mat och slägde ihop en blåbärspaj (någonstans under halvtidsvilan i Sverige-Portugal kläcks nicknamet: Fröken Paj) Härligt att omge sig med vänner!

Imorgon är det dags att leka lite med min minivän Alex. Antingen blir det bowling (ja, jag ska spöa skiten ur honom igen!) eller att spana in lite djur på en djurpark i stan.

However, nu är det dags att toppa en underbar kväll.

Ciao!


lite vin och lite mingel

sammanfattar gårdagskvällen hemma hos fröken Alvén rätt bra. Det enda som slog mitt sällskap och mig var den mängden snygga pojkar som befann sig på samma tillställning (det tackar vi för!)

Körde hem från götet imorse och nu sitter jag hemma och ska göra klart seminarieuppgifterna för seminarium 6 rörande konsumenträtt.

Så, I'm off!

Ciao!

three down....five to go

Sådär, då var ett rättsfall läst och hela seminarium 5 avklarat.

Idag är det grått och regnigt ute, passar inte alls mitt humör! Ska slänga i mig en tidig lunch för att därefter åka och tanka bilen och köpa en "välkommen till världen"-present till Saga (tror det blev det namnet till slut) och en lite försenad födelsedagspresent till min minikompis Alex.

Sen ner till Götet och möta upp söta S för lite shopping på stan och sen preparty hemma hos henne, tillsammans med Baz, för att sedan trippa vidare till Vasastan och fröken Alvén.

Au revoir!

GOD morgon!

Idag vaknade jag på toppenhumör! Idag känns det verkligen som att jag kommer få uträttat massor och därefter är jag mer än förtjänt av att få mingla natten igenom. (ja, jag trostar suvan och halsontet - men jag försöker inte kurera med en 6a jäger utan med c-vitaminer, sa jag det?)

Jag får återkomma, nu blir det fokuserat plugg ett par timmar.

Ciao!

Jag är kär!

Den är min, den lilla, söta, svarta babyn! Naturligtvis talar jag inte om en riktig baby (för det klarar jag ju inte av, på riktigt) utan om min lilla iphone!

Om lycka kan sammanfattas i en pryl (ok, flera prylar) är jag vansinnigt lycklig nu.

Var och simmade lite på badhuset nyss och ja lade märke till en sak: i bassängerna simmar antingen tjockisar, utvecklingsstörda eller handikappade. Började fundera vilken kategori jag skulle slänga in mig själv i. Efter att jag simmat mina 40 längder träffade jag på Minimalin och utvecklade min tanke för henne. Minimalin berättade då för mig att det var utvecklingsstördas/handikappades dag på torsdagar. (Tack för den förklaringen!)

Ikväll sägs det att N spelar i stan, kanske kan jag hinna in en sväng. kanske.

/J

two down....six to go

okej, längden har tydligen ingen betydelse.

De där rackarns rättsfallen kan vara fantastiskt komplicerade ändå. Hur som helst är jag klar med analysen av NJA 1996 s. 598 och dess tillhörande frågor, vilket betyder att jag är halvvägs igenom semiarium 5 - Godscentrerade avtal -  köp och byte.

Kommer kunna sitta uppe till sent och plugga eftersom att jag ändå ska köra päronen till Götet vid 22-tiden. Morgondagen kommer bestå i att hitta en respektabel outfit till imorgon samt att inhandla en födelsedagspresent till fröken Alvén. Jag förespråkar dock att Majorn löser födelsedagspresentinköpet och jag är relativt säker på att jag har Baz bakom mig i den frågan. (2 mot 1, du förlorade lillen!)

Nu sägs det vara dags för eftermiddagsfika med min kära far som jobbar halvdag hemma.

Ciao!


Nescafé och vatten....den tidsbesparande frukosten

Kom just att tänka på när D berättar om hur han startar sin dag. Hahahahahaha! Han tar en sked Nescafé och en klunk vatten och gurglar runt, likt Listerin, och sen sväljer han. Det kan vi kalla den tidsbesparande frukosten!

Nej om vi skulle ge oss i kast med NJA 1996 s. 598?

På återseende!
/J

one down....seven to go

kanske inte så uppmuntrande, men det var det längsta rättsfallet som jag läste och analyserade nu så lite positiv anda tycker jag allt att det ska infinna sig!

Fredag imorgon, är lite fundersam om jag ska på Claras 24-års fest eller inte. Egentligen har jag inget att ha på mig, å andra sidan är det snabbt avhjälpt med en tur till stan, men då är det tiden som spelar mig ett spratt. Jag får helt enkelt avvakta med beslutet, men jag kommer nog att mingla på Aschebergsgatan imorgon runt sju om jag känner mig själv rätt. 

Au revoir!

nu kommer natten, hoppas den aldrig tar slut

ungefär så kände jag igår när jag, trött som ett litet barn, gick och la mig vid halv nio (!). Det är sjukligt tidigt. Och jag sov visst ungefär 12, långa, timmar. Det behövde jag nog. Nyss tillbaka från en powerwalk i det fina vädret vilket betyder att det är dags för pluggpluggplugg nu. Tänkte läsa sisådär 8 rättsfall (ja, ni får tycka lite synd om mig nu om ni vill)

Ikväll är det dags att köra päronen till Götlaborg för att låta dem påbörja sin långweekend med destination MOSCOW (tro inte att jag är avundsjuk!). Tydligen kommer storebror hem redan nästa helg vilket gör att jag nog måste åka till bästkusten igen, men det gråter jag inte för.

Nej, om jag skulle ta och läsa NJA 1977 s. 756.

"Du är prinsessan som inte blivit kysst."

/J


Matkoma

Följande...
vertikalt läge i soffan. datorn på magen. iklädd mjukis.
....är ett resultat av mitt och pappas kockande i köket.

Jag är trött och mätt som ett litet barn och vill sova (typ nu!)

Ge mig en 4:a med kakelugn (måste man elda i en sådan?) på klostergatan och jag är nöjd. Ha!

jag avlider snart, jag klarar inte mycket mer. (även fast lite B&J inte hade varit helt fel. snart)

/J

Det bästa....

...just nu kan vara "The Hills".

However, nu står matlagning tillsammans med min kära far på schemat. Därefter lite soffhäng med en (bra?) bok och lite mineralvatten. (vem sa att jag alltid går ut på onsdagar?)

(Jag har börjat bli tjejen som rycker på axlarna. Hon som godtar ganska mycket, och skiter i allt.) Eller?

/J

A, den bästa, jag saknar dig. obeskrivligt mycket.


höst,höst,höst

i den bästa bemärkelsen. De senaste dagarna har varit härliga, soliga, krispiga höstdagar. Sådana med frisk luft som får mig att tänka klart.

Har precis duschat efter en powerwalk runt ön. Det är lyx att promenera runt en ö på morgonkvisten. Nu bär det dock iväg till stan för att fixa lite här och där. Borde dessutom svänga förbi M&J för att lämna födelsedagspresent till lilla alex och något till den lilla. Men vi får se var dagen för med sig. 

Jag saknar få saker just nu.

/J 

tandvärk, igen!

Alright, min tandvärk är långt ifrån lugn. Det är utom kontroll, men nu har jag åtminstone fått i mig lite mat och således kan jag knapra i mig några värktabletter.

Ska snart köra iväg in till stan för att se på prison break med favoritpojkarna - like old times!

Satt och diskuterade iPhone med min kära far. Det lär nog bli en sådan innan jag åker tillbaka från bästkusten till jönet. En liten uppmmuntringspresent såhär halvvägs in på min första termin.

Nej - en snabbdusch och sedan iväg till stan.

Ciao!

jag lever kvar i småstadsidyllen

Läste precis ett mycket tänkvärt inlägg från allas vår vän Rebecca Simonsson. Och ett ljus går upp för mig och mitt (och många i min omgivnings) beteende.

Släpper man inte in någon, blir man ju inte sårad. Ganska enkel uträkning.

Ärlighet är tydligen ett alldeles för stort krav från vissa.

/J

inom ett dygn lär jag klättra på väggarna

men än så länge är det lugnt och behagligt. Efter min klippning åkte jag förbi min kära bror och fick mig en lunch. (Tack för det!)

Sitter hemma vid matbordet och tittar på mina böcker. Jag borde verkligen bara ta en och börja läsa. Helst ska den boken jag väljer handla om godsrelaterade avtal, men det borde väl inte vara så svårt? Nej, i'm off. - bok, soffa, filt och jag lär bli en utmärkt kombination.

Ikväll ryktas det om Prison Break in the penthouse med oslagbart sällskap.

/53672


ett återkommande problem?

Alltså, grejen är den att jag borde få pris...Jag har tid hos min frisörska om exakt 14 minuter. och ändå sitter jag här och skriver, fixar och donar.

Sammanfattningsvis är jag årets största tidsoptimist som tror att jag utan problem ska hinna klä på mig något vettigt, leta upp mitt kreditkort och, just det, köra alldeles för fort ner till frisörsalongen.

Nu är det visst bara 12 minuter kvar.

/J

jag slängde bort nån slags vän

sitter i mjukis hemma hos älskade S på Erik Dahlbergsgatan 31C i älskade Götlaborg (där spårvagnarna går så långsamt så att det är ett prank)

Majorn bjöd på en utsökt pasta som tydligen blivit bjuden på hemma hos fröken Alvén. (Numera bor stora delar av barndomsvännerna inom en begränsad radie här nere i Göteborg)

Telefonmöte, boken Försäkringsrätt och en hemresa är avklarad. (det blev en bra dag - var läste du det först?)

Nu är det time for BEAUTIsleep.

/J

blankt

(nej, jag kan inte komma på en passande rubrik)

Älskade C ringde nyss och fick mig att vika mig dubbel av skratt. Det kan ha varit veckans bästa, eller värsta, historia. Hahahahahaha! (TACK!) Någon, eller jag kanske ska kalla det något (?) är helt amazing (på ett helt vidrigt sätt).

Från det att jag, i panik, vaknade har det varit full fart på Grönagatan 10. Det har skickats mail, städats, strykts, fixat och donat och just det; bokats biljetter hem till bästkusten!


O berättade en allt annat än oinspirerande sak igår, ska arbeta på det när jag återvänder till Jönis, som idag visar sig från sin vackraste sida. Det blir en bra dag idag - jag lämnar ju stället!

Au revoir!
/J


Paniiiiik,eller?

Ha, det är väl härligt att försova sig. Men inte att försova sig 3, jävla, timmar. Jag vaknar av att O, som slocknade i min soffa igår, skriker: "Faaan, Jennifer! Klockan är tio och det är långt ifrån lugnt!"  Dock konstaterade vi att det var en bra start på veckan, eftersom att vi antagligen har sovit det vi behöver för att komma ikapp med våra osovda timmar från förra veckan.

Jag försöker packa en resväska som ska med mig hem till bästkusten. Svårt. Jag vet inte vad som väntar, eller inte väntar. Var det någon som sa Push?

However, dags för lite seriös packning innan jag MÅSTE stryka tvätt. B.O.R.I.N.G.


/J


save the last dance

Tillbaka från Stockholm. Min skatt O hämtade upp mig på tåget och bar min väska hela vägen hem (tack!)
Nu blir det söndagsmys med godis, popcorn (det fanns inte chirre och dirre på Hemmakväll) och kanske en av världens bästa filmer.

Ciao!


hotellhotellhotell

jag har nog en förkärlek till ställen där man kan tillbringa en tid och sen bara lämna utan att bry sig om hur det egentligen ser ut. Hotell är en sådan plats och det betyder att jag njuter i fulla drag just nu. Antagligen kommer jag njuta betydligt mycket mer imorgon när jag har smutsat ner tre handdukar, dreglat på kudden i sängen och varit, måttligt, svinaktig.

M brukade säga till mig att jag är ett svin i dyra kläder och med dyra vanor (tack, för de värmande orden!)

However, borde börja fixa mig lite för en kväll i sthlm. ja, det är dags. M (en annan) är tillbaka.

Ikväll blir det glassbuffé till efterrätt, och mängden glass jag kommer äta är ett jävla prank!

Ciao!
/J


i'm off

ja, äntligen (ÄNTLIGEN!) är weekendväskan packad. Ska bli skönt att komma från stan en sväng. Kanske få lite perspektiv på tillvaron. Snart går jag till tåget och hoppas på lite effektiv pluggtid på detsamma.

På återseende
/J

tidigt, tidigt, tidigt

Ja, jag konstaterar att klockan är ungefär sex (!) och jag har redan varit vaken en timma, men jag är  väldigt produktiv såhär på morgonen. Kan gissa att jag kommer somna skönt på tåget till sthlm om 90 minuter.

Just nu har jag mest ångest över vad jag ska packa ner i weekendbagen som följer med. (nej den är inte packad än och det är inte en ovanlighet) Jag kan inte förstå vad det är med mig och att packa, jag tycker det är psykiskt jobbigt.

Nej, dags att sippra i mig mitt te och sen (suck) packa.

/J

Den här stan är som ett pålagt skratt

Ibland kan man bli fantastiskt trött på allt.
Så för att rensa tankarna (och min lilla pundarkvart) drog jag fram dammsugarn och tog på mig gummihandskarna för att skrubba bort ångesten i lägenheten och i mig.

om mindre än tio timmar sitter jag på tåget till stockholm. till något jag tycker om.

(Det är kanske som du sa M; att jag alltid varit förtjust i uppdrag, titlar och pennkjolar)

Det är dags att sova mig klok, för just nu befinner jag mig någonstans i slippen mellan framgång och undergång.

/J

som en otrimmad permobil

är känslan jag har. Allt går verkligen superlångsamt och det känns inte som att jag får något gjort. Försöker skriva rent mina anteckningar från seminariet i försäkringsrätt, med ett icke tillfredsställt resultat.

However; trevligast dagen efter man varit ute är alla uppdateringar som berättas till en via sms, mail eller telefonsamtal. Mellan fem och sex lyckades jag få 15 samtal från personer som ville uppdatera vem som gjorde vad med vem. Lovely! I love gossip

Nej, en liten snabbpackning inför den förestående sthlmstrippen. och kanske en tur till ica. sägs att jag behöver shoppa upp mig på (nöd)vändigheter.

/J

verklighet och verklighet

livet är bara till låns säger många. och det stämmer dessvärre. när min verklighet ställs mot en annans känns min ynklighet rätt obefogad.

jag tappar fokus. försvinner i periferin.

(ja, jag talar i gåtor som är svåra att förstå. jag villar bort mig i mina egna formuleringar)


/J


dagens bästa....och jag kan inte sluta le för mig själv

Hahahahahahaha!

Påväg hem från seminariet i försäkringsrätt möter jag dagens bästa (eller värsta) walk of shame. En kille. Iklädd svart trench, utan skjortan som han hade på sig när jag såg honom på Caj. Dessutom hade han lyckats låna en keps från tjejen där han tillbringade natten. Tyvärr var det en tjejkeps och den avslöjade faktumet att han var ett hemsläp.

/J

walk of shame

kan vara det bästa som finns, så länge man slipper göra det själv.

(Snäll som jag är blir jag sällskap till O)

Ciao!


And I never liked your hair...

....or those people that you lie with.

The killers - perfekt fredagsmusik efter en, återigen, knäpp kväll på caj. (jag vidhåller fortfarande att kön var det konstigaste, när hände det senast?)

Jag skall alltså vara i skolan inom en timma och tala om hierarkisk tolkningsmetod. Kan inte påstå att jag är upplagd för det. Men jag säger som fröken Rosensvärd: kan man dricka champagne hela natten kan man prestera i skolan dagen efter.

Dags för att skaffa sig en godkänd outfit.

/J

diskretion är en hederssak

därför tillägger jag inte att jag varit på caj tills nu.

/J

en lycklig jävla tjej

det är kanske det jag ska kalla mig?


Jag rymmer till stockholm ett tag. skönt med anonymiteten.

Ciao

det känns som sommar

det är bara solen, värmen, en sommarklänning och långa ljusa nätter som saknas.

(Ja, jag dricker rosé)


/J

Fröken Moreno gör det igen

kläcker veckans klockrenaste kommentar:

"På sommaren tänker jag inte alls. Då dricker jag rosé."

(Kan vara det bästa på länge)

Nu ska jag tvätta. B.O.R.I.N.G. men jag måste fixa fram något att ha på mig när flickorna och jag om sisådär 10 timmar trippar (jag vägrar inse att vi vinglar) ut till taxin som tar oss till Club Caj.

/J


Kanaler utan vatten

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Tomas Andersson Wij kan vara dagens man.

(jag säger inget mer så har jag ingenting sagt)


Stockholm i mitt hjärta

På lördag morgon (hutlöst tidigt) bär det av till sthlm. Sista mötet innan Riksidrottsforum i Umeå. Hoppas det blir ett konstruktivt möte på östermalm. Tur att vi ska bo på sergel plaza, då är det ju nära både till nk och åhléns.

måste.verkligen.shoppa.upp.mig.på.nödvändigheter.

Varje gång jag ska iväg repeteras det som B sa på en mindre lyckad efterfest på Grönagatan 10; "Jennifer, att vara din pojkvän är likställt med att vara gift med en officer, ni båda är på resande fot 360 dagar av 365 dagar."  (B är f.ö. hjärtligt förälskad i vackra J.)  

Nu är det dags för plugg, plugg, plugg.

Det ryktas om ett galet upptag på Club Caj idag.

I'm off!

förälskad, igen

det räcker med en anblick så faller jag. att det kan vara så lätt.

Over and out!

tidsoptimist javisst!

ja, jag är ute i sista sekund. naturligtvis. ska möta upp O på Friskis om 10 minuter och jag har inte mina träningskläder på mig.

Måste rusa.

Ciao!

no one else can speak the words on your lips

Dagens sanning: Ingen kan, när de kommit hem, fortfarande vilja gå klädd i samma kläder som de gått klädda i en hel dag i skolan. Så jag är klädd i rosarutiga mjukisbyxor och en vit tröja.

Dagens osanning: Jag är inte alls avundsjuk på J som ska till NY i 9 dagar. Inte alls. Har inte redan hetsat om en beställning från VS. Inte jag inte!

Au revoir!

Not my intention

Två rättsfall senare och ett samtal med P. Det här blir en bra dag. Jag vet redan hur den kommer sluta.

Folk skulle säkert tycka det var tråkigt att veta hur dagarna skulle sluta, men just idag känns det mest befriande.

I'm off to Legal English

Ciao!


(fö tycker jag om anonymiteten)


So why do you waste my time

idag när lunchen inföll så pass tidigt som den gjorde och då varje fiber i min kropp skrek efter Wentworth Miller fick jag vackert se på det senaste Prison break avsnittet under min lunch. Kan meddela att min mat blev kall tre gånger. Så dagens lärdom är att inte se på intressanta tv-serier då du ska äta.

Mötet med kursansvarig idag klockan 9,00 gick strålande. Med mig i spetsen framförde vi, kursombud, våra synpunkter och fick dessutom upp en ganska trevlig dialog oss emellan.

Nej nu MÅSTE jag verkligen läsa rättsfall innan jag måste dyka tillbaka till skolan vid 15 för att ha en föreläsning i legal english  - mycket intressant från mitt sätt att se det.

Ciao!

(f.ö. är det lustigt att jag alltid yttrar skjut mig när något rörande mrX kommer upp på tapeten - kallas det ångest?)

RSS 2.0