Du påminner om någon jag älskade en gång

Samtidigt som jag konstaterar att samtliga kursböcker är så tråkiga så klockorna stannar och änglarna gråter så fascineras jag över mäns totala oförmåga att tala med små bokstäver i biblioteket.
/J - som gör allt annat än att ens försöka plugga.

I've gotta see your face some more

Att vänta kan vara det värsta. Vänta på att få jullov. Vänta på att få lov att åka hem till familjen på västkusten. Vänta på att träffa alla vänner hemma. Vänta på att planet ska lyfta till 2 veckors sommar. Väntan på något som sägs vara den bästa av sittningar. Väntan på att någon ska skicka ett sms. Väntan på att klockan ska bli 12 så S och jag får ta lunchrast. Väntan att nyår ska komma så jag får möjlighet att använda Lanvin-kreationen. Väntan på julafton så jag kan få öppna paketet från London. Väntan att få gå hem från skolan. Väntan på att få krypa upp i soffan och äta clementiner och pepparkakor. Väntan på nästa måndag för finalen av 'halv åtta'. Väntan på allt som inte är just nu.
Egentligen är det märkligt att jag inte riktigt kan njuta av nuet (å andra sidan kan nog herr Ekelöf ha något med detta att göra).
/J

You're such a great kisser and I know that you agree

Lika ljus och ljuvlig som en julinatt kan vara, lika bitande kall var promenaden (på dryga 200 meter) från det att jag hoppade av bussen vid stadsbiblioteket till det att jag möttes av det stämningsfulla (det kan vara dagens ord!) julstjärneljuset i min lilla pundarkvart. (Jag dumflinar varje gång)

Har tillbringat dagen i C3018 och efter några om och men lyckades vi knåpa ihop ett dugligt svaromål. Dagen i högskolebiblioteket idag måste stå för den längsta vistelsen på skolan since ever. (sådär bra)

Efter dryga 8(!) timmar på skolan följde jag med S hem till Brahegatan 6 och tillbringade några timmar invirad i två filtar. Vid sjusnåret hoppade vi över till H på Klostergatan och bjöds på makalöst god mat och efterrätt. Att anamma konceptet med halv åtta hos någon av oss flickor på måndagskvällen för att råda bot på min, tidigare, måndagsångest kan ha varit den absolut bästa idén vi kommit på efter fler än många uppdruckna vinflaskor. (visserligen har den GODA idén inte speciellt mycket konkurrens då de flesta idéer vi (läs: undertecknad) kommer på är direkt dåliga och ogenomtänkta.)
Beautisleep kanske?
/J - som har fler än många trevligheter att se fram emot under denna veckas veckoslut.


If I loose it all, would you go down on me

Det känns som att jag redan har tagit jullov efter den här veckan då jag inte ägnat speciellt mkt tankeverksamhet till kursen Civilprocess med skiljemannarätt.
Ibland (speciellt då jag inte skriver) tänker jag på varför jag egentligen skriver. Tanken; vem kan någonsin tycka att detta är intressant? slår mig förhållandevis ofta. Detta till trots hindrar mig inte från att försöka forcera fram någon form av intressanta texter. Frågan ifall jag lyckas kvarstår dock.
Hade ordentlig kvalitetstid med A och R i torsdags. Ett träningspass följdes upp med både bastubadande och jacuzzibadande på stället som torde vara stans bästa gym. Kvällen avrundades med en bättre middag med bror, barndomsvännen J samt A, H och J (tre, ytterst sympatiska, unga män). Vore det inte alkoholförbud på DH är jag förhållandevis övertygad om att jag hade insisterat på rödvinsmarathon. Föräldrarna anlände på fredagen och vi avnjöt en bättre middag ihopkockad (jag vet att man kan tro att jag har stavat fel - men jag menar inte ihopkokad utan ihopkockad) av bror och mig (ok, mest bror - att ha koll på köttemperaturer är inte riktigt min starka sida). En ordentlig BRAKfrukost (ni vet en sådan som endast kan avnjutas på hotell eller i sällskap av ens föräldrar/släkt) inledde en solig lördag. Utökade klädbeståndet en aning under rundan på stan (där resten av den lilla stadens invånare också befann sig). Julpyntade, powernap:ade och åt hämtmat innan föräldrarna och jag vinkade av bror. Ytterligare en powernap innan jag körde till Huskvarna och en mer än mysig b-day middag hos sötaste A. Fick träffa 2 av hennes 3 systrar och de är 2die4 (önskar typ att jag kunde kidnappa dem och ha dem hos mig)!
Vinkade av föräldrarna i förmiddags och har trots-sovit (allt för att slippa känna mig ensam). Konstaterade dock att det endast är 19 dagar tills jag är hemma på kusten för ett välförtjänt jullov.
Ska hoppa ut i vinterlandskapet nu.
/J

I know that I've got issues but you're pretty messed up too

Lyckades klicka hem en Lanvinklänning vid 8-snåret imorse. Lycklig cyklade jag mot de iskalla lokalerna på Brunnsgatan 1. Dagen ramlade iväg och när dagsljus hade blivit eftermiddagsmörker cyklade jag hem. i motsnö.
Försöker förtvivlat samla fokus för att plugga, men det går förfärligt. Vill egentligen inget annat än sova.
Imorgon kommer min älskade bror ner hit och stannar i några dagar LYCKA! En barndomskompis till oss båda ska tydligen var på plats här i den lilla staden så en bättre utgång kanske vore på sin plats?
Om 44 dagar sitter jag på planet till två veckor sommar och jag längtar mer än någonsin.
/J
och du lovar henne allt, du aldrig kan hålla och du älskar henne ända till september.

You'll always be my hero, even though you've lost your mind

Måste medge att jag har haft ett duktigt omtumlande veckoslut. På fredagen vankades World child and youth forum på Stockholms slott. Väl på slottet avklarades en lunch som H. K. H. Prins Daniels bordsdam och dessutom hann jag med lite snicksnackande med Kronprinsessan Victoria då vi blev stolsgrannar på ett seminarium, någonstans i Prins Bertils våning, som Plan stod som värd för. Avrundade dagen med en intervju till något som klassades som en liten dokumentär om forumet. Lämnade den kungliga huvudstaden och hamnade i den lilla staden, som fredagskvällen till ära var snötäckt. Blev uppmött av vänner som agerade bärhjälp till st ället som var tilltänkt som kvällens bar. En cider blev tre och efter mycket skratt, makalösa historier, otaliga toalettbesök och ännu mer skratt lämnades ett mobilnummer till en ung man (som var för snygg för sitt eget bästa). När fredagen, nästa, hade blivit lördag fattades det kloka beslutet att avrunda. Kom hem till nytvättade lakan och efter att jag packat upp min weekendväska (är det ok att kalla en väska för det även då den inte användes över en weekend?) kom John Blund och hämtade mig. Lördagen inleddes med ett bättre träningspass tillsammans med A (hej beach 2011?) som följdes upp med en mer än mysig fika med en annan A och kvällen spenderades med R, A och A i hennes mysiga lägenheten på Barnarpsgatan komponerat med tacos, Familjen Jones o smågodis. Sleepover i samma lägenhet och en söndag i soffan. Vid 3 snåret lämnade jag sällskapet och hoppade hemåt. Den briljanta tanken att träna bort träningsvärken resulterade i ett par timmar på gymmet. Hetsade hem och duschade&lagade mat (hoppla!) för att därefter cykla i motregn till U och avsluta helgen i hennes röda soffa (och med tanke på att jag numera sitter i min egen soffa skulle jag kanske kunna omnämna dagen som soffsöndag?).

Borde skriva lite viktiga dokument, men det kommer förhoppningsvis en dag även imorgon.
/J - som verkligen vill tillbringa 4 veckor i USA sommaren 2011.


In the end we only regret the chances we didn't take, the relationships we were afraid to have and the decisions we waited too long to make

Jag slutar aldrig förvånas över mig själv. (men jag kan spara den utläggningen tills jag har ett dark&twisted-moment!)

Sitter, ÄNTLIGEN(!) på tåget till Stockholm och eftersom jag har klarat av mitt tågbyte kan jag numera somna till Skönheten och odjuret (HUR bra?). Slogs precis av att livet är jävligt bra just nu. och att jag är jävligt dålig på namn.
Imorgon vankas forum på slottet i sällskap med hela kungafamiljen, utom C-P (varför stanna i Skåne?)
Nej, Skönheten och odjuret. Jag återkommer från sängen på hotellrummet.
/J

Visst kan du välja att bryta nu, men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du

Efter att jag varmt välkomnat rödvin till min lilla pundarkvart där en vit soffa (och diverse andra ljusa möbler) återfinns fanns ingen anledning att inte fira dagens tentaskrivning med rödvinsmys tillsammans med flickorna. Samma flickor har jag precis kramat och vinkat iväg. (Och jag slås alltid av hur mycket jag älskar er!)

Dagen har varit föga intressant. Frös förfärligt under tentaskrivningen i sal B4065, lyckligtvis (eller det är ju svårt att säga såhär innan tentaresultatet är klart) blev jag klar förhållandevis snabbt och ett märkligt ventilationssystem byttes mot novemberkyla. Väl hemkommen, och ungefär 1 minut ifrån välbehövlig (!) beautisleep informerades jag att en bättre lunch med de sötaste av söta väntade. Med andra ord var påklädnad och en iskall cykeltur till campus nödvändig.
Jag borde verklige sova (igen!)
/J - som har förstått att drinkar väntar imorgon. PANG!

If you want to be alone here with me you must understand my weakness

Jag är slut som artist.
Godnatt
/J

Och hennes läppar minns dina läppar

Lämnade staden vi gärna skänker till Danmark vid lunchtid igår och efter en timmas försening och taxiresa från stationen i den lilla staden till min pundarkvart kom jag äntligen hem efter 4 dagars hotellvistelse. Sammanfattningsvis torde jag kunna säga att veckoslutet var bra. Bättre än bra ur vissa perspektiv och mer avvaktande och tänkvärda ur andra.
Inledde torsdagen med en bättre 2-timmars lunch med trevligt sällskap. Fortsatte med slutlig planering inför kvällens konferensstart. Vilket följdes upp av en förhållandevis komisk situation i ett konferensrum på våning 1. Kvällen avrundades med budgetäskande (det är ungefär lika upphetsande som det låter!). Fredagen var vikt åt två skilda ordförandeträffar. Under ordförandeträff nummer två ringde dessutom dagis och ville ha tillbaka sin sandlåda. Riksidrottsforum inleddes på Swedbank Stadion och jag lyckades med bedriften att träffa någon i det folkkaos som rådde vid registreringsavdelningen. (Någon annan fick syn på mig och uppmärksammade mig på att jag såg löjligt lycklig ut). Kvällen ägnades åt förberedelser inför söndagens seminarium istället för en pubrunda på Lilla Torg. Lördagen rusade förbi och idrottsfesten som avhölls 10 minuters transport ifrån hotellet innebar Gåsamiddag. Klassiska covers. Avec till inget(!) kaffe (våga hata kaffe). Byte från bord 26 till 35. Barhäng med gentlemannen M för att spana efter bord 25 (dock bör det poängteras att både M och jag hade vacker utsikt från baren). Dans i höga klackar. Hetsigt vindrickande för att svalkas i den ofantliga värme som uppstod efter någon timmes dansande. Ihopstötande med någon. Ljudligt annonserande av underbara H att jag var skitsnygg kvällen till ära. Barhäng med stora delar av hockeyförbundets RIF-delegation. Champagnemarathon med någon. Insikten att både någons vänner och mina vänner hade lämnat oss. Konstaterandet att vi missat den sista abonnerade bussen tillbaka till stan och hotell. Telefonköer till Taxikurir för min del. Bättre lycka för någon med direktframkoppling. En viss förvåning då vi ser att den sista abonnerade bussen inte lämnat. Ett glatt bemötande av busschauffören då han fick 2(!) passagerare. Trippande över kullerstenar till hotellet för de privilegierade som någon så vackert valde att kalla det. 5 kvart i timmen i drygt 3 timmar innan vistelsens sista hotellfrukost väntade. Minibussresa, för sista gången, till Swedbank Stadion. Seminariumhållande med goda omdömen, ett forumavslut och en avrundande lunch satte punkt för RIF 2010 i Malmö. Snålåkte taxi med Ridsportförbundet, vilket jag dock inte var ensam om; både Bouleförbundet och Bordtennisförbundet gjorde mig sällskap.
Av dagens 16 vakna timmar har jag ägnat ungefär 15,5 timmar till tentaplugg och med tanke på att det innan idag inte blivit en enda timmes, relevant, tentaplugg känns det föga förvånande att det bli, fler än, många till. Tackar en vänlig stjärna för de burkar med Redbull som står i min kyl.
Nåväl, tentaplugg.
/J
som tycker att hockeyförbundet bara blir trevligare och trevligare.


och än spelar tiden inte någon roll

Dryga 9 timmar senare och jag sitter på ett överfullt tåg. Varför ska så mycket folk åka till Nässjö idag? Herrn mitt emot mig startar dagen med Tropicana äppeljuice (som jag av egen erfarenhet vet smaka förfärligt) och en choklad donut. Fin start! (okej, han var britt. Det kan faktiskt förklara endel).
Vaknade imorse och insåg att jag nästan sovit mig igenom samtliga av mina alarm, vilket resulterade i att jag slängde ner det mesta i min resväska. Och det jag glömde slänga ner i den svarta (mellanstora) resväskan fick helt enkelt tryckas ner i lagom stora Bays. (jag vet vad du önskar att jag skrev S, men med lite fantasi kan du få till den benämningen på väskan).

/J
som återkommer på nästa tåg.

You steal my lines and you strike me down

Tre vänner har precis lämnat mig efter en bättre rödvinsmiddag. Tack! Glömde för några timmar bort att jag de senaste tre dagarna har sovit 3(!) timmar mitt på dagen för att jag är sjuk. Oerhört mycket skratt och spårade samtalsämnen. (Eller ämnen och ämnen.) Inser att det finns risk för rödvinsdrickande i helgen och med tanke på min orutin beträffande just rödvin känns det som att kvällens generalrepetition inte var mer än helrätt. (Tror till och med att jag kan uppskatta det. Troligtvis aldrig lika mycket som champagne, men nästan.)

Har talat med min kära far fyra gånger idag, men glömt att berätta det viktiga samtliga gånger. Tvingade honom däremot att skriva ner en lista med viktiga "att-göra-när-vi-kommer-ner-till-Jönköping"-saker. (Den är lång redan nu.) Pandan följer du med?
Tanken nu är att färdigställa mitt talmanus och skriva klart mina talkort. och packa klart min, numera opackade, väska. (FUCK!)

Tåget går om 9 timmar, vi får se om det blir någon beautisleep innan dess.
/J

I don't know why I'm still surprised

Blev nyss väckt av R. och det är inte mer än rätt att jag klev upp. Är dock förhållandevis övertygad om att en tretimmars tupplur efter lunch gör både mig och min förkylning väl.
Dessvärre kan jag inte förtränga mina små måsten; ett manus till söndagens 75 minuters seminarium, sammanställning av en undersökning, artikelskrivande om samma sammanställning och lite (okej, jävligt mycket) tentaplugg (som jag förtvivlat försöker förtränga).
/J
som inte är förvånad över att M tvivlar på att jag har packat lätt. Hittills är det oerhört lätt packat, men å andra sidan är jag långt ifrån klar med min packning.

Älskling, jag har hittat in från mörkret

Jag avskyr när jag måste skriva och inte har någon inspiration. Har ett manus till ett seminarium på 75(!) minuter som jag måste få ordning på och det går inte. Jag kan inte ens formulera mig om hur jag blev involverad i idrottsrörelsen från första början. PANIK!
Tror jag ska sova mig i form.
/J
som tror att hon har packat lätt (vilket dock återstår att se när väskan väl skall stängas på torsdag morgon).

Man glömmer att nätterna är korta och sömnen den bedrar mig med min hjärtesorg

Känns som jag har ENORMA klädproblem just nu. Åker till staden vi gärna skänker till Danmark på torsdag morgon och behöver 5 eller 6 kompletta outfits (och dessutom skadar det inte om jag är 2die4 eftersom jag har span på en ytterst sympatisk ung man som jag redan har en drink inbokad med på lördagskvällen).
Tror det dröjer innan jag kan få lov sova inatt eftersom att min säng är överfull med kläder, skor, necessärartiklar, mer kläder, listor över vad jag inte får glömma att köpa imorgon, lite mer skor, ytterligare kläder och en hel del annat.
Såg f.ö. nyss en reklam för hostmedicinen Teracough där det berättades att den är den enda hostmedicinen som innehåller en speciell ingrediens som ger ett utmärkt resultat. De missade bara den lilla detaljen att den smakar fullkomligt VIDRIGT!
Fick påbackning av underbara, älskade A idag som tycker att jag måste uppdatera oftare. Tror jag någon gång tidigare har skrivit att jag är en periodare. But i'll do my very best!
Ytterst irrelevant inlägg, men det fyller åtminstone funktionen som uppdatering. Återkommer senare och uppdaterar i klädkaoset.
/J
som inte är vidare tillfreds med regnet, snön, blåsten och den bitande kylan som intagit den lilla staden vid Vätterns södra strand.

Me, myslef, and I

Jag tycker egentligen inte om hösten. jag fullkomligt älskar färgen rosa. jag är lillasyster. jag har en tendens att köra bil alldeles för fort. jag är en sucker för lovesongs. jag tycker om snittblommor lika mycket som en amerikansk hemmafru. jag är bra på yatzy. jag har brytningsfel. jag lyckas alltid ta död på orkidéer. jag tycker om att skratta så att det gör ont i magen. jag är inte rädd för tandläkaren. jag saknar mina föräldrar mer än ofta. jag minns ofta hur illa jag tyckte det var med högläsning i småskolan. jag har aldrig haft tråkigt iklädd en klänning. jag har älskat någon. jag lärde mig spela golf på baksidan av vårt hus. jag sover med två duntäcken och fyra kuddar. jag har spelat fotboll i 10 år. jag hatar kaffe. jag gråter alltid till tjejfilmer. jag har prenumererat på ELLE i åratal. jag längtar alltid efter ett nytt avsnitt av Gossip Girl. jag har dedikerat världens vackraste låt till någon. jag längtar till vinterns semesterresa. jag lärde mig bete mig på en internatskola. jag är vältalig. jag har sprungit lidingöloppet. jag är förtroendevald inom idrottsrörelsen. jag sportar mac. jag tycker om champagne. jag har fått mitt hjärta krossat. jag ska till slottet den 19/11. jag undrar ifall mina chanelörhängen har tappats bort någonstans mellan Köpenhamn och den lilla staden vid Vätterns södra strand. jag avskyr räkningar. jag älskar somrar på västkusten. jag har världens bästa vänner. jag får jullov den 17 december. jag pratar alldeles för mycket när jag blir nervös. jag tycker om solen. jag fängslas av att kolla i gamla fotoalbum. jag lärde mig åka skidor 1994. jag har aldrig varit lucia. jag har ägt en turkos freestyle. jag hade en klasskompis som dog på sommarlovet mellan femman och sexan. jag har en vän som har oändligt många smeknamn. jag vet vilken låt jag ska gå in i kyrkan till när jag väl gifter mig. jag hade en kanin som hette Skrollan när jag var yngre. jag är urusel på styrdans. jag tycker inte om att vara ensam hemma. jag har många vackra dikter i mina gamla dagböcker. jag äger två spargrisar. jag tycker det är svårt att gråta liggandes på rygg. jag hade mardrömmar om ett grönt monster när jag var liten. jag tycker En kärlekshistoria är bland de vackraste filmerna som någonsin gjorts. jag avskyr att säga adjö. jag tycker om att dumflina.jag brukar berätta alldeles onödiga saker. jag tycker Efterlyst med Hasse Aro är festligt. jag är laktosintolerant. jag gör ibland saker utan att tänka mig för. jag älskar livet.

There's still a little bit of you laced with my doubt

Idag skiner solen ikapp med mitt goda humör (och jag sitter och dumflinar i min vita soffa). Gårdagskvällen var bättre än vad jag någonsin skulle kunnat föreställa mig. Vi drack drinkar. Skrattade. Dansade. Älskade livet. Skrattade lite till. Trippade på våra klackar. Shottade (jag försöker glömma, men det är omöjligt!). Kramades. Önskade att klockan inte gick så fort. Ramlade på folk vi var övertygade om inte gick till gårdagskvällens uteställe. Sjöng för full hals, ståendes i en ring på bilvägen utanför samma uteställe. Lyckades förvärva sällskap för en promenad (genom stan) hem.
Ytterst sympatiska B blev mitt sällskap och vi talade uppriktigt från hjärtat hela vägen hem till mitt hus. Han följde mig till hissen och där blev vi stående. Vi fortsatte tala, i vad som kändes som en evighet, tills vi bestämde att han skulle gå rakt igenom huset och fortsätta till Slottsgatan. (Fler än jag är nöjda med det beslutet idag.)
Dagen har komponerats med en playlist som innehåller fler vackra låtar än vad jag kan minnas att jag någon gång har haft på samma lista.
/J
som är lycklig.


& jag fattar ett svårt beslut. Min nedräkning börjar nu - där allt en gång tog slut.

Vilket veckoslut som avslutades igår. Skulle kunna säga att jag i tre dagar var inneboende på Brahegatan 6. Lördagens inflyttningsfest, på samma adress, spårade. Alltså, verkligen. Fick av A höra att jag på natten, när vi varit och hämtat min cykel, sagt: Seriöst A, det regnar. Jag cyklar nu (och helt sonika lämnat henne) jag är allt bra charmig.
Har precis kommit från S och Brahegatan där hon bjöd in till 'halv åtta'. Vansinnigt god soppa och ack så mycket skratt! Måndagsångest är numera måndagslängtan. HUR bra?
Innan jag cyklade till S var jag iväg och handlade och jag slutas aldrig förvånas. Eftersom jag så sakteliga börjar förstå att det bara är 2(!) veckor kvar till pågående kurs skall tentas så kändes det helrätt att införskaffa några redbull och eftersom jag vet att det ålderskontroll på dem var det ingen chock när självscanningskassan bad mig tillkalla personal. En tjej kommer fram och knappar in allt det där de skall knappa in innan de kan se varför kunden varit tvungen att tillkalla personal. Plötsligt säger hon: Du har köpt två redbull! Mitt föga entusiastiska svar (eftersom jag plockat ner dem i min påse ungefär 1 minut tidigare) blir Ja? samtidigt känner jag att tjejen borde titta på mig och se att jag är tillräckligt gammal för att slippa visa leg, men icke! Tjejens nästa line blir: Ja, jag måste se ditt leg. Mitt, då något upprörda, svar blir: Alltså seriöst, du tycker inte att jag ser ut att vara åtminstone 1 dag äldre än 15 år? Tjejen skäms lite, men känner ändå att hon, förhållandevis noga, behöver studera mitt leg för att inse att jag är ungefär  2900 dagar äldre än 15 år.
Lärde mig fö ett nytt ord i onsdags; läckerpuck!
Nej, 5 kvart i timmen så jag är utvilad när jag ska gå på grupprumsjakt, terrortidigt,imorgon.
/J
som av kungaparet blivit inbjuden till slottet den 19/11.

RSS 2.0