I'm no different from you, you like to drink all night too, I'm just getting drunker that's all

Har tillbringat en förmiddag (och enligt klockan, även en tidig eftermiddag) med A på stan. En rosa klänning (som A kunde se mig iklädd i, drickandes en drink med en annan A nere i staden vi gärna skänker till Danmark om två helger) fick följa med mig hem och skall med mig på inflyttningsfest idag. Brahegatan 6 är stället där fler drinkar än vad som är lämpligt kommer drickas. (och ja, jag ska shotta seaman)

Efter att A och jag hittat lämplig inflyttningspresent och tillhörande kort väntade en bättre lunch på Jensen's. Vi hade redan innan bestämt att vi skulle äta samma rätt som vi åt den där torsdagen på insparksveckan för ett drygt år sedan. När vi väl skall beställa säger, den inte så hängivna, servitrisen att de inte har någon kyckling. (och det är inte speciellt långt borta att A och jag lämnar stället). Vi försöker bete oss och ber att få beställa dricka. Någon minut senare återkommer samma servitris och meddelar att de precis fått leverans av kyckling. (lyckan är obeskrivlig!)

Dagens konstaterande (hittills) måste vara när A och jag diskuterar att vi borde bli bättre på att träna. Vi mår bättre. blir piggare. sover bättre. (och på sikt blir vi även snyggare!) Vi får väl se hur det går för oss.
So long!
/J
som verkligen borde städa sin pundarkvart. (nästa år?)

Come on over let me show you what it really means

Hälsade på tidningsbudet när jag hoppade in i hissen (seriously?seriously!) det känns överflödigt att kommentera tiden. Kvällen som fortsatte efter The Social Network var högst otippad. Efter ett 20-minuters peppsamtal med R och en mer än trevlig sms-konversation med S satt jag på min cykel påväg till tändsticksområdet. Och eftersom jag cyklat dit allbymyself vägrade jag hänga in min jacka när jag letade reda på A, L och F. När jag, tillslut, hittade dem i drinkbaren avslutade jag deras samtal med KF och A fick äran att tränga sig in med min päls. Vi försåg oss med var sin flaska och cider blev shotts och drink. Ett bättre (?) samtal med J och F slutade med en efterfest på Barnarpsgatan. Med tanke på att jag vid 8:30 skall befinna mig i DA:s iskalla lokaler på Brunnsgatan 1 så borde jag ha sovit för flera timmar sedan. Men ikväll har jag gjort allt det där jag önskar att jag gjorde oftare. Jag har skrattat med mina vänner. Gjort busiga saker. Älskat folk. Älskat livet.
/J
som vet var han skall på torsdag. och på lördag.

And if you do me right, I'm gonna do right by you

Dagens slöseri var när A och jag skulle kopiera upp papper till en av föreläsarna på jobbet. Det var cirka 50 sidor som skulle kopieras i 16 exemplar. När ungefär hälften är gjorda kommer vi på att det hade varit smart att kopiera dubbelsidigt. Sagt och gjort; de redan kopierade exemplaern slängdes i pappersåtervinningen och vi började om. Efter att knappa hälften återigen är kopierade skall vi börja häfta ihop dem, men efter fyra häften slutar den elektroniska häftapparaten (som gör PERFEKTA! häftningar) att fungera och med tanke tanke på att föreläsaren som önskat kopiering är en häftningsfascist inser jag att vi måste börja om. (Anna var här inte speciellt välvilligt inställd till min slutsats, men hon övertygades.) Med andra ord slänga ytterligare häften och för tredje (och sista) gången i ordningen kopierades nya häften och denna gången valdes 'förhäftat' i kopiatorn. Bra jobb!
Dagens (o?)lycka var när A hittade två lådor fantastiskt(!) goda kakor på jobbet och vi bara var tvungna att äta två var. Poängteras bör dock att de kakorna verkligen är goda, inte som korintkakorna som nästan bara smakar socker. Utan goda. på riktigt.
Berättade för A idag att jag ibland kommer på mig själv med att försöka slå i ett register i min ordbok. Frågan jag varje gång ställer mig är ifall det inte räcker med en alfabetisk uppbyggnad för att jag ska hitta.
Nåväl, efter ett tvåtimmars telefonmöte är jag tröttare än julasjultrött.
Godnatt
/J
som har haft en tisdag utan tisdagsångest, HURRA!

Det finns kanske lyckliga slut trotsallt?

Tågresa mot den lilla staden. Avrundade långhelgen hemma med en bättre brunch på en herrgård vid vattnet. Det är vid bruncher jag kan tänka tanken att det hade passat sig att vara bullimiker. Dock slås jag då alltid av tanken att man inte ska önska sig en sjukdom. (Men tackar för att jag bär strumpbyxor dagen till ära!)
De enda, förutom jag, som inte är 40+ i kupén talar om gårdagens spårade utekväll. Är fortfarande förtvivlad över att jag inte var i A:s lägenhet igår och funderar på att kompensera helgens rehab med ett större antal bättre utgångar den kommande veckan.
Are you in, or are you out?
/J

Confessions of a lovely borderline

Dagens samtal: När A ringer och säger att jag borde varit i hennes underbara lägenhet, i den lilla staden vid Vätterns södra strand, tillsammans med henne och fyra unga män i skjorta. VARFÖR är jag inte där?

Dagens sms: Från en annan A som skriver "Du är toppen.....och iskall" (undra om ytterligare en A hade klassificerat mitt beteende som dark and twisted?)

 

/J

som förtvivlat undrar vad FAN hon gör på kusten. i mjukis.

 

 

 

(och ja, överskriften härrör från en blogg.)


The choice is yours, don't be late

Hemma på kusten (och jag njuter mer än vad jag trodde att jag skulle)
Gårdagen var oerhört händelserik; körde min kära mor till jobbet, körde hem och tokdäckade i sängen fram till dess att jag skulle möta upp mina päron för lunch. Aningen stressad hetskör jag in till stan och är inte långt ifrån att köra av vägen både en och två och tre gånger. Lunchen avklaras och jag blir försedd med mammas kreditkort för att utöka min garderob med, minst, en jacka. Kör, förfärligt långsamt, till jobbet för att hälsa på och dricka julmust. Lämnar jobbet för att köra hem och ta mig igenom en never ending mailskörd. Blir uppringd av J som framför en önskan från A att jag ska följa med honom på vernissage på småskolan. Kommentaren 'Du är lätt den snyggaste mamman här' som A gav mig när vi var i småskolans matsal lever jag fortfarande på. Filmade och fotade när A och alla de andra små gullungarna sjöng i kören. Packade in oss i bilen och körde till Blåbärsvägen. Fick en kram av gulligaste S. Upptäckte att klockan var sju och jag fortfarande inte hade shoppat någon jacka. Hetsade min kära bror att möte upp mig på shoppingcentret för smakråd. Lyckades ta mig dit trots ihärdigt snöande och sommardäck. Försåg mig med en kappa och en päls. Tackade A för 5 minuters shoppingsällskap och trotsade än en gång snöovädret och körde hem. Åt skorpor och drack te framför Lyxfällan och insåg att det finns människor som är beyond pantade.
/J

Vi ses på hjärtats bar, det här är brustna hjärtans höst

Klockan är kväll, dagen efter tentafest. och vilken tentafest. Vi har nog aldrig haft så kul åt ivägskickade sms som vi hade under bakishänget i min soffa&säng idag. Det är obeskrivligt (thank god!)
However, vi tar det från början. Efter att tentan var glömd vid 17:10 cyklade cykelmaffian till systemet på trädgårdsgatan för att fylla på reserverna. Likt den där fredagen (som alla minns. som började som inget. som slutade som inget. men som däremellan var allt.) stod bland annat drinkar på menyn. Och i lägenheten tillhörande S&E försvann både den första och den andra och den tredje flaskan sprit lika fort som sorlet höjdes (kanske till grannarnas förtret?) När vi återigen beslöt oss för att ikläda oss rollen som cykelmaffian hetscyklade vi (nej, jag kommer inte ihåg vår färdväg) till det enda stället som hade öppet och dessutom sålde alkohol (och spelade musik) i den lilla staden vid Vätterns södra strand. Väl där inne kändes det som om klockan stod still. Vi dansade. Vi skrattade. Vi levde. och vi glömde allt som någon gång varit en smula jobbigt.
När klockan sedan slog stängning kändes det inte som om vi var klara med natten. En Karlstadbo hamnade på mojitoefterfest. och samma karlstadbo cyklade jag ikapp och lämnade dennes mobiltelefon som hade glömts. Lycka för ägaren, förtvivlan hos mig när jag inte för mitt liv kunde förstå vad folk gjorde uppe kl. 06:20 (det dröjde tills jag stod i hissen upp till min lilla pundarkvart innan jag insåg att 06:20 är en förhållandevis rimlig tid att bege sig till jobbet en TISDAG! - vad fan hände där? När blev dagen efter tentafest en tisdag?!)

Lyckan vid 3-snåret inatt var fullständig. Som jag har våndas, puh!
Mina två besök på Maxi idag har förgyllts av det faktum att han har jobbat. Och ja, jag var lycklig när självscanningskassan visade avstämning. KPI second edition?

Imorgon åker jag äntligen hem till kusten (som jag har längtat!) för kvalitetstid.
So long
/J

If you want me I'm your country

Dagen idag har gått fortare än vad som varit önskvärt. (åtminstone utifrån det faktum att att jag inte har fått gjort något tentaplugg utav värde).
Hade en konversation med U tidigare ikväll och vi konstaterade att det är tragkomiskt att vi båda, fler än många dagar, har levt på mackor.
Med tanke på min, numera, odrägliga huvudvärk känns det inte mer än rätt att krypa ner i nytvättade lakan och sova mig till en måndag utan måndagsångest. Har nämligen en känsla av att det kan bli en bättre efterfest när måndagsnatten blivit tisdagsmorgon (vi måste ju se till att H inte missar tåget till flyget till hennes hjärta och Thailand).
/J

If I had to live without you what kind of life would that be

Jag älskar mina flickor. (Mer än vad som någonsin skulle kunna beskrivas i ord)
With love (första gången jag avslutar ett inlägg med det månne?)
/J

Jag minns alla svek jag en gång förlät

Jag har börjat inse att om jag inte skulle tänka på allt annat än just Credit Security Law så kanske jag skulle känna lite mer tillfredsställelse. Men dagens tankar har kretsat kring alla jag saknar. allt vin jag vill dricka. alla seamanshotts jag vill shotta. all tveksamhet jag känner kring niklasmartinurbanniklas (ja, jag littererar). all frustration jag känner över att mitt kort är obrukbart eftersom ett wwf-kort är påväg till mig. all lycka jag kände den där fredagen. allt som rör någon. alla kläder jag vill ha tid att shoppa. all ångest över det jag borde kunna. all stress över att antalet deltagare på det seminariet jag skall avhålla kommer vara långt fler än vad som är kul. alla jag inte skulle kunna leva utan. allt det som får mig att skratta så det gör ont. allt det som gör livet värt att leva. allt som är vackert. det faktum att sakna något man aldrig hade.
/J

Töm ditt rum på tonårstankar nu

Jag är så trött så klockorna stannar och änglarna gråter. Jag behöver inget annat än sömn (och en plånbok från Mulberry. och andra nödvändigheter).
/J
(som är smått addicted till mer än fnittriga luncher)

I wish I was both young and stupid, then I too could have the fun that you did

En ordentlig långpanna i högskolebiblioteket idag. Förhoppningsvis den sista inför måndagens tenta. Dock finns det inget att klaga på beträffande utsikten de första 12 timmarna. Det uppskattas.
Är dödligt trött och har egentligen inget vettigt att skriva. Så det är kanske läge att avrunda och sluta skriva onödigheter.
(Å andra sidan har det varit onödigheternas dag idag. Jag menar; någon sågs sporta Mac, snusa Göteborgs rapé, stryka under förfärligt mycket med sin rosa överstrykningspenna i sin bok, studera börsens upp-/nedgång, ägna tid åt att se på klipp från NHL, dricka obcena mängder kaffe, inleda dagen med en chokladdryck, vakta en bänkkamrats väskor med sitt liv, springa in i min rosa marimekkopärm fler än många gånger och följa upp inspringandet med vänliga och ursäktande blickar. Detta komponerades naturligtvis med intensivt och givande (hoppla!) tentaplugg å min sida, nota bene!)

Fem kvart i timmen, någon?
/J

Vi är värda så mycket mer

Rösten och texterna av Tomas Andersson-Wij håller mig sällskap och jag kommer ihåg hur det en gång var. Vackert. Har tillbringar dagen på ett iskallt kontor (kan man kalla DA för det?) på jobbet. Förfärligt var det åtminstone. Det komiska är att jag, förhållandevis nöjt, berättar för M att jag har klätt på mig mycket kläder för att slippa frysa (tji fick jag!) Bortsett från att det var lika kallt som på den där nattlig sensommarpromenad genom stan med en sympatisk ung man vid min sida måste jag få poängtera att min karaktär var allt annat än usel idag. Varken någon varm choklad som smakar skit eller en korintkaka som smakar socker (ok, de var slut!)

Missade tydligen otroligt mycket vackert idag på högskolebiblioteket, HELVETE! (ursäkta min franska)
Talade med S nyss (ok, innan jag såg senaste GG och hann lyssna på Vi är värda så mycket mer av Andersson-Wij för sjätte gången). Hon sade att hon saknade mig, jag replikerade med att jag saknar allt som har att göra med mitt egentliga liv. Bitter?
/J

Are you ready to be heartbroken?

Måndag utan halv åtta hos någon av girlsen, och således med måndagsångest. Hade jag inte haft en påtok (ja, jag vägrar särskrivning!) för lång 'att-göra'-lista så hade jag försökt somna ifrån den som ett litet barn efter att Bolibompa (går det fortfarande?) var slut vid 18:30.
/J
Som anser att livet är aningen FÖR bra just nu samt att hon borde måla om sina naglar snarast.

I'm an angel bored like hell and you're a devil meaning well

Devisen; på sommaren tänker jag inte, då dricker jag rosé har förföljt mig de senaste åren och det är i vid tillfällen som detta (när tentahetsen så sakteliga börjar göra sig påmind) jag längtar mer än mycket efter en ljus, ljuvlig natt i juli.
Det är ungefär som fredagar; HUR underbara är de inte? (ja, nyligen avverkade fredag var visserligen något utöver det vanliga om vi frågar alla inblandade, men ni förstår poängen) och ändå finns det bara en per vecka! Förfärligt är rätt ord för det konstaterandet.
/J

Dansa på min grav

Istället för att färg- och typkoordinera kläderna i min garderob kladdade jag ner några rader till morgondagens muntliga presentation (Ha! Årets skämt månne?) However, fem kvartar i timmen tills det är dags för terrortidigväckning imorgon bitti.
Godnatt
/J

Och dom säger att stan blivit tyst och ful och öde, älskling

Eftersom jag vid klockan 09:00 i morgon bitti förväntas göra en muntlig presentation av mitt rättsfallsreferat borde det vara en god idé att åtminstone påbörja ett typ av manus. Trots att jag, uppenbarligen, är fullt införstådd med att jag inte har skrivit en enda rad så kan jag inte förmå mig att börja. Det är vid tillfällen som denna jag kommer på otroligt mycket onödigheter att göra; tvätta tvätt som skall handtvättas, snitta om mina snittblommor, sortera gamla vykort, räkna dagarna tills jag får åka hem, fundera ut DEN perfekta outfiten till den 12 november, lyssna igenom fler än många av alla lovesongs jag har på datorn, våttorka kanterna på alla mina köksluckor (det är 11 stycken) ringa vänner jag inte talat med på väldigt länge, sortera papper i pärmar, ställa mina blommor i vattenbad, räkna hur många i huset snett mittemot som ser på tv, tänka tanken att putsa mina fönster (och strax därefter avfärda samma tanke). Känner att det enda som saknas just nu är att färg- och typkoordinera kläderna i min garderob.
/J
(som är övertygad om att hon kommer uppfylla U:s önskan om att blogga mer.)

No you're telling me you're not nostalgic. Then give me another word for it, you who are so good with words

Att lägga ner seriöst engagemang i en söndagsmiddag till EN(!) person kan vara den sämst investerade tiden EVER! (Speciellt när man väljer att tillreda något annat än mackor; toast, bruchetta caprese, chevretoast med honung, kycklingtoast med brutala mängder balsamico, antipastitoast - been there done that several of times)
Jag menar åtminstone 45 minuter läggs på beredningen, själva ätandet går på 15 minuter(ok, 20 minuter om man bläddrar i ELLE samtidigt) och sen när maten är uppäten så säger man inte ens 'tack för maten, det smakade bra!' How sad? Undra ifall man kan prenumerera på middagssällskap?
Arrivederci!
/J

I said, hey boy don't you cry tonight let me take you out on this town

"What a night, without dot, dot, dot!" skickades till A idag. Makalös kväll och natt igår. Slapp tequilaracet och höll tillgodo med drinks och seamanshot. (antar att fler än jag är nöjda med det?)
När jag, långt efter det att klockan blivit lördag, står och konverserar lyckas jag (ungefär lika snabbt som en stressad sportkommentator) förmedla att det i Haninge finns ett ytterst trevligt hotell som tillhandahåller både popcornmaskin och mjukglassmaskin till sina konferensgäster. Oerhört onödigt vetande.
Dagen idag började på bästa möjliga sätt; lyckades sova mig igenom mina 4 alarm och vaknade av samtal nr 2 av S. En knapp timma senare var jag på plats i B3012.
However, förfärligt mycket irrelevant nu. Beautisleep (5 kvart i timmen någon?)
/J
ps. sötast igår var, utan tvekan, alla pojkar i rosa 6XL Biggest loser-tröjor. (och naturligtvis någon mer)

Fulla för kärlekens skull?

När jag hastade mellan stadens affärer idag, lyssnandes på Melissa Horn, träffade en av hennes textrader mig och det var nästan skrattretande. Som bekant lider jag av förfärligt måndagsångest och på den där förfesten den där onsdagen i början av september bestämde flickorna och jag att vi skulle införa 'halv åtta'-konceptet på just måndagar för att vi skulle få en bra start på veckan (och för att jag skulle lägga fokus på något annat än min måndagsångest). Dock upptäckte jag att måndagsångesten istället blev en tisdagsångest och det är här fröken Horns textrad förefaller ytterst lämplig; man väcker en ångest när man släcker en annan

Fö lutar det åt en allnighter. igen. Detta för att ha förutsättningarna för att kunna dricka tequila som om det inte fanns någon morgondag imorgon (som om det någon gång finns det när man dricker tequila). Tycker dock det är förhållandevis intressant att min kära mor (efter det att hon har hetsat att jag ska köpa snittblommor till min lilla pundarkvart) lämnar kommentaren "det är du värd!" när jag berättar att jag skall fördriva fredagskvällen och natten med att dricka tequila med tjejerna (tror hon var alldeles för fokuserad på husköpandet i Sälen så att hon missade biten med tequilan).

Au revoir!
/J


Kiss my gentle burning bruise, I'm lost in time

Sitter med macbooken i knät, papper högt och lågt, överstrykningspennan i högsta hugg och en förhållandevis klar bild över hur jag skall lägga upp bedömningsuppgiften MEN! (detta jävla men) jag förmår inte att börja. Har detta också med dålig karaktär att göra? Jag menar; jag drack både automatchoklad och åt korintkakor idag på jobbet trots det faktum att automatchokladen smakar skit och korintkakorna nästan bara smakar socker.
Idag är det ett förfärligt ångestväder. regnet i luften. snålblåst åt fel håll. och jämngrått. Om vi bortser från att jag nästan längtar ihjäl mig till de två veckor av sommar jag reser till i januari så vill jag inget hellre än att åka hem till västkusten och göra allt det där jag inte kan göra här, i den lilla staden vid Vätterns södra strand. Jag längtar hem så pass mycket att jag till och med tycker att snett regn (som förstör både ett nyfönat hår och ett perfekt sminkat ansikte) är ok. Bara jag är hemma.
Nej, bedömningsuppgift.
/J

you're only the best i ever had

Har förfärligt svårt att fokusera. Vilket inte är vidare tacksamt med två veckor kvar till tenta och HYSTERISKT mycket obligatoriska moment kvar att ta mig igenom. FUCK!
Dagens 'halv åtta' bjöd på otroligt många skratt i goda vänners lag, fantastisk risotto och grym äppelkaka, tack U! Förfestidén den där kyliga onsdagskvällen kan ha varit något av de bästa vi har kommit på. Tack ångest!
Au revoir!
/J

RSS 2.0